Testimoniale elevi, ediția 2017-2018

Contribuim la continuarea tradiției performanței școlare și creăm premisele pentru creșterea nivelului general de educație.

Matematică
Brașov

Curea Alexandra Maria

Curea Alexandra Maria are 15 ani, este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov și se pregătește de 4 ani la matematică, în centrul Hai la Olimpiadă!

Alexandra s-a încris în programul Hai la Olimpiadă!, deoarece și-a dorit să câștige o medalie la Olimpiada Națională de Matematică și știa că doar printr-o pregătire suplimentară va reuși, noțiunile care se predau la clasă nefiind suficiente.

„Prin muncă, împreună cu echipa de profesori coordonată de doamna profesoară Adelina Manea, mi-am realizat visul”, spune Alexandra.

În cei patru ani de când frecventează cursurile programului, a obținut 2 medalii de aur la Olimpiada Națională de Matematică 2017 și 2018, o medalie de bronz la Olimpiada Națională de Matematică 2019, medalie de aur și Premiul I la Concursul Național de Matematică Gazeta Matematică și Viitori Olimpici 2018, Premiul I la Concursul Național de Matematică „Laurențiu Duican” 2019 și multe altele. Alexandra le este recunoscătoare tuturor profesorilor dedicați din centrul Hai la Olimpiadă!, care au contribuit la reușita ei și își dorește să continue pregătirea alături de aceștia și în următorii ani. Pe colegii mai mici pasionați de matematică îi sfătuiește să își descopere adevăratele abilități, deoarece o alegere greșită înseamnă timp pierdut pe care nu îl mai pot primi înapoi. "În plus, dacă își doresc cu adevărat să facă performanță, programul Hai la Olimpiadă! reprezintă o adevărată oportunitate, care însă trebuie completată cu multă muncă, căci subiectele de la olimpiadele naționale au un grad mult mai ridicat de dificultate decât ceea ce se predă la clasă. Cu toate acestea, și satisfacțiile sunt pe măsură", a completat Alexandra.

Matematică
Cluj-Napoca

Ile George

Ile George este elev la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și s-a pregătit la matematică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă!

Pasiunea pentru matematică i-a fost insuflată de către fratele mai mare, care obișnuia să participe la olimpiade și care l-a încurajat să facă acest pas ajutându-l la probleme.

S-a înscris în centrul Hai la Olimpiadă! din dorința de a excela în domeniul matematicii. A obținut diverse medalii și premii la olimpiada națională și la concursuri interjudețene din apropierea Clujului.

Consideră că pregătirea pentru performanță înseamnă multă muncă, pasiune și mult timp liber pe care îl ocupă lucrând la matematică.

George este de părere că programul Hai La Olimpiadă! este necesar pentru elevii care își doresc să exceleze într-un domeniu, mizând pe faptul că profesorii sunt foarte dedicați, iar nivelul de pregătire este ridicat.

Matematică
Cluj-Napoca

Spiridon Maria

Spiridon Maria a studiat la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și s-a pregătit la matematică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă!

Îi place modul de gândire logic și felul în care matematica dezvoltă mintea și susține că i-a plăcut această disciplină încă din primii ani de școală, fiind susținută și ajutată de către părinți de la bun început.

A fost îndrumată să urmeze cursurile programului de către unul dintre profesorii ei din școală, pentru a se pregăti mai bine cu ajutorul profesorilor universitari prezenți în centru. Față de orele de la școală, aceștia le aduc elevilor alte tipuri de probleme de rezolvat și materie mai avansată.

Matematică
Cluj-Napoca

Leonte Mihnea

Leonte Mihnea este elev la Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca. A aflat despre centrul de pregătire „Hai la Olimpiadă!” în clasa a V-a, iar un an mai târziu s-a înscris în program pentru a se pregăti la matematică.

„Îmi place matematica, este o știință exactă și mă pasionează, poate în viitor o să lucrez în domenii în care aceasta o să aibă un rol important.”, spune Mihnea.

El a obținut medalii de aur, argint și bronz la olimpiada națională de matematică și la concursuri interjudețene. Consideră că pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” este foarte utilă, pentru că, deși presupune mult timp și sacrificii, rezultatele nu întârzie să apară. Înainte de concursuri, obișnuiește să se uite peste problemele lucrate individual, dar și peste alte exerciții rezolvate de profesorii de la centru.

Mihnea recomandă pregătirea într-un centru de performanță Hai la Olimpiadă!, susținând că este un pas important pentru oricine dorește să devină olimpic, deoarece totul este foarte bine organizat.

Informatică
Vaslui

Durleșteanu Radu

Durleșteanu Radu a studiat la Liceul teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și s-a pregătit la informatică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă!

Printre cele mai importante premii pe care le-a obținut, se numără și o medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică, în clasa a X-a.

„În informatică, nu prea există o singură idee de rezolvat la o problemă și atunci toată lumea vine cu câte o idee și putem colabora împreună”, spune Radu.

El le recomandă programul Hai la Olimpiadă! tuturor elevilor care doresc să facă performanță în anumite materii, deoarece au șansa de a lucra cu profesori și elevi cu care poate că nici nu s-ar întâlni altfel.

Informatică
Vaslui

Luca Silviu Cătălin

Luca Silviu Cătălin a studiat la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Vaslui. S-a pregătit prin intermediul programului Hai la Olimpiadă!, după ce un profesor de la școală i-a propus să se înscrie în centrul de Informatică din orașul său.

Acesta este de părere că pregătirea pentru performanță nu reprezintă altceva decât o aprofundare a unei pasiuni. Printre cele mai importante premii pe care le-a obținut până acum, se numără și un loc I la Olimpiada Județeană de Informatică.

Unul dintre lucrurile pe care le apreciază cel mai mult la profesorul alături de care se pregătește în cadrul centrului Hai la Olimpiadă! este faptul că se dedică elevilor. Silviu le recomandă programul tuturor celor pasionați de Informatică, pentru că reprezintă o extindere a informațiilor pe care deja le știu și care devin utile în momentul în care știu ce vor să facă pe viitor.

Informatică
Vaslui

Zaharia Ștefan

Zaharia Ștefan a studiat la Liceul teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui și s-a pregătit prin intermediul programului Hai la Olimpiadă! la informatică, după ce a aflat de acesta de la profesoara de la clasă.

„Pregătirea pentru performanță înseamnă multă muncă și determinare în spatele cărora trebuie să se afle multă ambiție, deoarece ambiția ne determină să vrem să excelăm, să fim mai buni”, afirmă Ștefan.

El le recomandă elevilor programul de performanță, spunând că este mult mai ușor să excelezi atunci când ai alături un colectiv pasionat și un profesor dedicat care dorește să te îndrume pe drumul către performanță.

Informatică
Vaslui

Luca Ștefan Ioan

Luca Ștefan Ioan a studiat la Liceul teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și s-a pregătit la informatică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă!

Pentru Ștefan, cel mai frumos premiu este participarea la concursuri, pentru că astfel dobândește experiență care îi este de folos mai târziu, spre exemplu la un interviu de angajare.

Din punctul lui de vedere, pregătirea pentru performanță se traduce în numărul de ore petrecute lucrând la informatică, alături de un profesor care le oferă elevilor săi toată atenția și îndrumarea de care au nevoie.

Ștefan le recomandă elevilor să aplice la programul Hai la Olimpiadă!, fiind o modalitate foarte bună de a învăța programare, cu sprijinul unei persoane din domeniu.

Informatică
Vaslui

Gemene Adrian Marian

Gemene Adrian Marian a studiat la Liceul teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și s-a pregătit în centrul de performanță Hai la Olimpiadă! la informatică.

Pentru Adrian, pregătirea pentru performanță înseamnă dobândirea continuă de noi cunoștințe într-un domeniu. Cât despre informatică, din punctul lui de vedere aceasta contribuie la dezvoltarea unui alt mod de gândire, la îmbunătățirea logicii.

A participat la mai multe competiții locale, dar cea mai importantă recunoaștere a eforturilor sale a fost participarea la Olimpiada Națională de Informatică din clasa a X-a.

Adrian le recomandă elevilor să se pregătească în centrele de performanță Hai la Olimpiadă!, pentru că aici vor reuși să ducă mai departe pasiunea pentru informatică și să își dezvolte abilitățile logice.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Grecu Bogdan Octavian

Grecu Bogdan Octavian studiază la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin și s-a pregătit la informatică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă!, începând din septembrie 2017.

Încă din clasa a V-a, Bogdan s-a calificat anual în etapa națională a Olimpiadei de Informatică, iar în clasa a VIII-a a obținut medalia de bronz.

Acesta a aflat despre programul Hai la Olimpiadă! de la profesorii săi și a ales să se înscrie deoarece consideră că această inițiativă, de a aduce cei mai buni elevi care studiază o anumită materie într-un singur loc, este un impuls pentru a afla la ce nivel la care te afli și cum îl poți depăși.

Pregătirea în centrul de performanță l-a ajutat să aibă o perspectivă diferită asupra modalităților de a rezolva o parte din problemele pe care le întâmpina la această materie. Bogdan consideră că informatica este un domeniu încă neglijat, acesta fiind unul din motivele pentru care a ales să se dezvolte și în afara orelor de curs.

El crede atât în performanță, cât și în pasiunea pe care o investești în domeniul în care vrei să excelezi.

Matematică
Hunedoara

Florea Flaviu Cătălin

Florea Flaviu Cătălin este elev la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” și s-a pregătit la matematică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă! din Hunedoara.

Cătălin a obținut numeroase premii și mențiuni la concursuri județene și interjudețene și susține că pregătirea pentru performanță înseamnă aprofundarea cunoștințelor, reușind astfel să obțină rezultate mult mai bune la concursuri și olimpiade.

Recomandarea lui este ca toți elevii să urmeze programul Hai la Olimpiadă! pentru că este foarte util și învață lucruri noi despre materia preferată.

Matematică
Hunedoara

Muscalagiu Anca

Muscalagiu Anca a studiat la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Hunedoara și s-a pregătit la matematică prin intermediul programului Hai la Olimpiadă!

Anca a ales să se înscrie la cursurile centrului de pregătire, deoarece își dorește să devină profesoară de matematică, iar formatul cursurilor îi permite să ia contact cu diverse stiluri de a preda această materie.

Consideră că oricât de mult te-ai pregăti singur, este nevoie de o îndrumare din partea cuiva pentru a putea evolua cu adevărat. Impulsul dat de aceste cursuri au ajutat-o să înțeleagă mai bine ce înseamnă performanța și ambiția și consideră că olimpiadele sunt doar un pretext pentru a explora complexitatea matematicii.

Anca a câștigat locul I în 2016 la Olimpiada Județeană de Matematică însă, cel mai important premiu îl consideră ca fiind mențiunea la Concursul Interjudețean „Traian Lalescu”.

În cadrul centrului Hai la Olimpiadă!, a apreciat foarte mult atmosfera cursurilor și faptul că elevii pot învăța constant unii de la alții. De asemenea, consideră că pasiunea pe care o exprimă profesorii din centru pentru matematică este un punct forte al cursurilor.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Burdescu Alexandru

Burdescu Alexandru a studiat la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin și s-a pregătit la informatică în centrul de performanță Hai la Olimpiadă!

Cel mai important premiu pe care l-a obținut constă în locul I la Olimpiada Județeană de Informatică și, mai ales, onoarea de a reprezenta în fiecare an județul la Olimpiada Națională.

Pregătirea în centru i-a deschis noi orizonturi, l-a ajutat să gândească într-un mod mult mai larg și să abordeze problemele în mai multe feluri. Alexandru recomandă pregătirea în centrele Hai la Olimpiadă! tuturor elevilor și chiar prietenilor săi, pentru că este o oportunitate unică de formare pentru performanță.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Mitoiu Bogdan Petru

Mitoiu Bogdan Petru este elev la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu-Severin, iar în clasa a VI-a s-a pregătit la informatică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă! din orașul său.

Bogdan s-a înscris la centrul de pregătire deoarece dorește să-și clădească planurile de viitor și cariera în jurul informaticii. Fiind îndrumat de profesorii de la clasă, acesta s-a pregătit pentru performanță învățând mai mult decât ceea ce oferea programa școlară.

Consideră că acest program a fost util deoarece profesorii l-au motivat să se dezvolte și pentru că explicațiile date de aceștia au fost ușor de înțeles și de asimilat.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Chereșdi Doru

Chereșdi Doru a studiat la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” din Drobeta Turnu-Severin și s-a pregătit la informatică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă!

Doru s-a înscris în programul de pregătire al centrului deoarece și-a dorit mai multe cursuri asistate de un profesor pasionat. Cel mai important premiu obținut de Doru este medalia de bronz în cadrul Olimpiadei Naționale de Informatică.

Cursurile centrului l-au ajutat să înțeleagă că pregătirea pentru performanță înseamnă muncă în plus față de ceea ce studiază la clasă sau față de studiul individual pe care îl face fiecare elev acasă.

Consideră că programul Hai la Olimpiadă! este util elevilor olimpici, deoarece profesorii care predau în acest centru sunt foarte pasionați, la rândul lor, de materia pe care o predau elevilor. Curiozitatea este un element important al centrului, iar aceasta este satisfăcută prin răspunsurile pe care profesorii le dau în vederea îmbunătățirii aptitudinilor.

Matematică
Hunedoara

Voinia Claudia Maria

Voinia Claudia Maria a studiat la Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu” din Hunedoara și s-a pregătit la matematică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă!

A ales să se înscrie în acest program pentru a-și îmbunătăți cunoștințele de matematică și pentru a deveni mai sigură pe ea în ceea ce privește rezolvarea problemelor. A obținut multiple premii la fazele județene ale olimpiadelor de matematică și mențiuni și premii la concursurile interjudețene din zona de vest.

Pentru Claudia, performanța înseamnă un mix între plăcere și motivație dublată de multă muncă.

Ne-a mărturisit că pregătirea în centrul Hai la Olimpiadă! a fost una plăcută datorită profesorilor dedicați care predau cu pasiune elevilor și recomandă tuturor colegilor pasionați să se înscrie, deoarece este un mediu unde pot evolua.

Informatică
Cluj-Napoca

Syurani Adrian

Syurani Adrian a studiat la Liceul teoretic „Avram-Iancu” din Cluj-Napoca și s-a pregătit la informatică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă! încă din clasa a IX-a, după ce a fost îndrumat de profesoara de la clasă să se înscrie la cursuri.

A obținut mențiune la concursul „Marian Țarină” și locul 4 la Catalysts Coding Contest. Motivul pentru care Adrian s-a înscris în centrul de pregătire a fost acela de a învăța programare competitivă și pentru a fi mult mai sigur pe el atunci când programează.

Pentru Adrian, pregătirea pentru performanță înseamnă un proces complex unde munca asiduă a elevului este dublată de amprenta unui profesor competent. A admirat la profesorii din centru modul în care aceștia tratau fiecare problemă și soluțiile pe care le găseau la probleme de informatică.

Recomandă tuturor tinerilor care doresc să atingă un nivel înalt în domeniul informaticii să urmeze cursurile centrului Hai la Olimpiadă!

Informatică
Cluj-Napoca

Popovici Andrei Sorin

Popovici Andrei Sorin a studiat la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și s-a pregătit în clasa a XII-a la informatică în cadrul centrului Hai la Olimpiadă!

Acesta a aflat de centrul de performanță de la profesorul său pregătitor, care l-a îndrumat să se înscrie pentru a-și îmbunătăți rezultatele la olimpiade.

Andrei a obținut medalia de bronz în clasa a XI-a la etapa națională a Olimpiadei de Informatică și mențiuni în cadrul concursurilor interjudețene „Grigore Moisil” și „Marian Țarina”.

Pregătirea în cadrul programului l-a ajutat să-și dezvolte gândirea algoritmică și să descopere tehnici noi de aborda anumite probleme de informatică. Pentru el, pregătirea pentru performanță este compusă din următoarele etape: idee, tehnică și implementare.

Andrei apreciază la centrul de pregătire Hai la Olimpiadă! faptul că profesorii sunt foarte implicați și că țin mereu pasul cu dificultatea crescândă a problemelor. Un sfat din partea lui Andrei ar fi ca toți elevii care doresc să facă performanță să participe la cursuri de pregătire unde să fie ajutați de un cadru profesoral instruit.

Informatică
Timișoara

Maleș Sebastian

Maleș Sebastian a studiat la Liceul teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara și s-a pregătit în centrul Hai la Olimpiadă! la informatică, încă din clasa a IX-a.

Cursurile centrului i-au fost recomandate de profesorii de la clasă, deoarece acesta și-a exprimat dorința de a persevera la olimpiadele și concursurile la care a participat. Sebastian a concurat la multiple competiții și olimpiade, printre care se află și concursul internațional organizat de NASA.

Acesta mărturisește că pregătirea în centru l-a ajutat să găsească un alt tip de soluții pentru anumite probleme, în afara celor studiate la clasă.

Un alt punct forte descoperit al centrului de pregătire Hai la Olimpiadă! este faptul că lucrul într-un mediu unde toată lumea se pregătește pentru performanță te învață multe lucruri despre seriozitate, te învață cum să te descurci cu un eșec și cel mai important lucru, cum să te dezvolți ca individ.

Sebastian recomandă centrul de pregătire Hai la Olimpiadă! tuturor elevilor care vor să dubleze munca pe cont propriu cu cea depusă sub supravegherea unui profesor calificat.

Fizică și Matematică
Constanța

Șuțu Atanasie Teo

Șuțu Atanasie Teo are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și se pregătește de 2 ani în centrul Hai La Olimpiadă!, la fizică și matematică.

La îndrumarea profesoarei lui de la clasă, doamna Neicu, a început pregătirea în centru, în clasa a VI-a, iar primele medalii au apărut imediat, Teo obținând atât în clasa a VI-a cât și în clasa a VII-a medalia de bronz la etapa națională a Olimpiadei de Fizică.

Centrul a fost una dintre cele mai importante surse de informații de-a lungul pregătirii sale la fizică, și este de părere că informația pe care o poate studia în avans, poate fi asimililată mult mai bine atunci când este predată în mod structurat, de către un profesor cu experiență. Mai mult, Teo ne-a spus că de la profesorii din centru a învățat să gândească soluții noi și să dezvolte strategii în rezolvarea problemelor.

Călătoria lui Teo în lumea fizicii a început cu o simplă întrebare „De ce?”. După olimpiada din clasa a VI-a a început să se gândească la modalități prin care să filtreze întrebările lui legate de fizică. A ajuns la concluzia că este foarte important să adresezi întrebări atunci când nu cunoști anumite noțiuni și, că sentimentul de rușine nu ar trebui să împiedice pe nimeni să afle răspunsuri de la persoane mai pregătite în domeniu.

„În opinia mea, cel mai important aspect pe care trebuie să îl conștientizezi este că, atunci când studiezi fizica pentru bucuria descoperirii și jocul permanent al gândirii, rezultatele la olimpiade vin de la sine. Totuși, această abordare nu exclude munca, aceasta fiind foarte importantă pentru succesul în orice domeniu. Acea plăcere despre care vă vorbeam apare atunci când, in sfarsit, după ore de gândit și de analizat, sau după pagini întregi de ecuatii ajungi la un rezultat, iar plăcerea este înzecit mai mare atunci când rezultatul este cel pe care l-ai anticipat. Cel mai frumos lucru pe care îl poti face este rezolvarea de probleme la care te-ai gândit singur. Fizica este cea mai interesantă atunci când poți sa o aplici în afara problemelor dintr-o culegere, atunci când te macină o întrebare și cu ajutorul a ce ai învătat îți croiești singur drumul spre răspuns cu un pix și o hârtie”, a completat Teo.

Fizică, Chimie, Informatică
Constanța

Coadă Alexandra Georgiana

Coadă Alexandra Georgiana are 17 ani, este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și se pregătește de 5 ani în centrul Hai la Olimpiadă! la informatică, fizică și chimie.

Aventura a început pentru Alexandra încă din clasa a V-a, când în cadrul orelor de informatică de la școală a aflat de la profesorul ei de centrul de pregătire Hai la Olimpiadă!

Fiind o fire competitivă și participând la toate concursurile de profil în clasele mici, a decis ca nici la gimnaziu să nu se lase mai prejos, astfel că a început cursurile în cadrul centrului.

În clasa a VI-a, a descoperit fizica, materia care a fascinat-o încă de la primele ore. Din dorința de a se pregăti intens pentru olimpiadă, a decis să se înscrie în program, convinsă fiind că acesta era cel mai potrivit mod pentru a obține o gamă largă de informații și o susținere necondiționată din partea profesorilor pregătitori.

Alexandra ne-a mărturisit că programul Hai La Olimpiadă! i-a consolidat baza de informații în ceea ce privește fizica și pentru acest lucru este recunoscătoare. An de an, nivelul ei de cunoștințe a crescut, ajungând astăzi într-un punct pe care cu siguranță nu l-ar fi atins dacă nu participa la cursurile din cadrul programului. După cei 5 ani de când este prezentă la cursuri, Alexandra poate spune că a crescut cu acest program, care a contribuit la formarea ei, i-a dezvoltat stilul de rezolvare al unor probleme, și a învățat-o cum să își gestioneze emoțiile în timpul probelor de concurs de la olimpiade.

Matematică
Sebeș

Petraș Kevin Andrei

Petraș Kevin Andrei are 14 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă! la matematică.

Kevin a aflat despre programul Hai la Olimpiadă! când a participat la Olimpiada de Matematică, faza națională unde a întâlnit alți elevi care i-au vorbit despre pregătirea din centru.

A simțit o mare realizare în momentul în care a fost acceptat la cursuri și era nerăbdător să participe și să întâlnească elevi și profesori despre care știa că îi vor oferi o nouă perspectivă în rezolvarea problemelor de matematică.

„A fost o experiență extraordinară să ne pregătim la fiecare sesiune cu alt profesor; așa am învățat de la toți câte un artificiu deoarece se punea accentul pe probleme și metode de rezolvare diferite. În final toate aceste moduri de abordare mi-au arătat că matematica nu se rezumă numai la calcule”, ne-a spus Kevin.

Consideră că reușita cea mai mare de când se pregătește prin programul Hai la Olimpiadă! o reprezintă faptul că a ajuns să rezolve probleme despre care înainte nu credea că pot fi rezolvate. Anul acesta a participat la faza locală a Olimpiadei de Matematică urmând să participe și la faza județeană.

Matematică și Informatică
Cluj-Napoca

Lungu Petru

Lungu Petru are 12 ani, este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Cluj-Napoca și se pregătește de 3 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică și informatică.

„Iubirea si respectul față de gândirea logică, structurată, precum și dorința de a deveni un mai bun matematician și informatician m-au motivat să merg la cursurile de pregatire Hai la Olimpiadă!, spune Petru.

Pregătirea în cadrul centrului i-a oferit posibilitatea de a învăța lucruri noi, la un nivel înalt, de la profesori pasionați și, de a studia alături de colegi care doresc ca și el să obțină performanță atât în matematică cât și în informatică.

Petru ne-a mărturisit că lucrul cel mai important pe care l-a descoperit în timpul pregătirii, a fost că sub îndrumarea potrivită și cu motivare și tenacitate poate rezolva orice problemă.

Matematică
Cluj-Napoca

Arion Cristina Maria

Arion Cristina Maria are 13 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din Cluj-Napoca și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă! la matematică.

„Și în mediul rural se poate face performanță!”. Aceasta este deviza după care se ghidează Cristina, care și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasa a IV-a când a început să lucreze intens, ambiționată fiind de premiile câștigate la diferitele concursuri la care participa.

A aflat programul de Hai la Olimpiadă! de la fratele ei mai mare, care deja participa la cursuri în cadrul centrului, fiind la rându-i pasionat de matematică.

„Pot spune că pregătirile din cadrul programului m-au ajutat să descopăr noi probleme, diverse provocări. Am încercat să fiu prezentă la toate întâlnirile , deoarece mi-a făcut plăcere să cunosc oameni noi și să comunic cu ei, să învăț noi metode de rezolvare a problemelor. Profesorii cu care ne întâlneam în fiecare sâmbătă, oameni dedicați meseriei de dascăl, m-au făcut să iubesc și mai mult matematica”, a completat Cristina.

Datorită pregătirii constante, a reușit să obțină cel mai mare punctaj la faza locală din Turda a Olimpiadei de Matematică și locul I la faza județeană a Olimpiadei Satelor la Matematică.

Matematică
Brașov

Popa Andrei-Alexandru

Popa Andrei-Alexandru are 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

Andrei a aflat de programul Hai la Olimpiadă! după ce a primit o diplomă de „Rezolvitor” la Gazeta Matematică, în clasa a IV-a.

Ne-a spus că programul i-a fost foarte folositor și că datorită acestuia a învățat metode noi și eficiente de rezolvare a problemelor și regulile de bază ce trebuie respectate în folosirea acestor metode.

Pregătirea în centrul Hai la Olimpiadă! l-a ajutat pe Andrei să se califice la Olimpiada de Matematică – Etapa Județeană și să participe la diferite alte competiții în domeniu.

Colegilor mai mici care își doresc să facă performanță în matematică, Andrei le recomandă să nu se dea bătuți indiferent de rezultate și le urează succes în urmarea pasiunii lor.

Matematică
Brașov

Vlaicu Scortariu Răzvan

Vlaicu Scortariu Răzvan are 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Dr. Ioan Mesota” din Brașov și se pregătește de 1 an în centrul Hai La Olimpiadă!, la matematică.

„Acest program m-a ajutat foarte mult in evoluția și progresul personal în domeniul matematicii”, spune Răzvan, care le recomandă colegilor lui mai mici să se înscrie la cursuri deoarece îi va ajuta să devină mai buni în domeniul care îi pasionează.

În cadrul programului apreciază gradul ridicat de pregătire al profesorilor și faptul că aceștia știu să facă orele interesante și temele provocatoare.

Matematică și Informatică
Brașov

Chirilă David

Chirilă David are 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” din Brașov și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică și informatică.

David a aflat de centrul Hai la Olimpiadă! de la mama sa, care i-a vorbit despre acest program încă de mic și astfel i-a stârnit interesul pentru înscrierea la cursuri.

Ne-a spus că a fost foarte nerăbdător să înceapă să studieze și să ajungă să facă performanță în domeniul matematicii.

„Cursurile au fost captivante, profesorii cursului m-au motivat sa studiez mai mult și asta m-a ajutat să evoluez”, ne-a spus David, care le recomandă tuturor copiilor pasionați de matematică să aleagă această cale dacă doresc să descopere universul acestei materii.

Fizică
Constanța

Mureanu Răzvan

Mureanu Răzvan are 12 ani, este elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la fizică.

„Participarea la cursurile din cadrul centrului de pregătire Hai la Olimpiadă! m-a ajutat să descopăr frumusețea fizicii. Am avut bucuria să avem un profesor deosebit, domnul profesor Dobrin, care ne-a transmis la fiecare ședință pasiunea sa pentru fizică și care ne-a învățat foarte multe lucruri interesante”, ne-a mărturisit Răzvan, care își dorește să continue pregătirea în centru și pe viitor.

Matematică
Baia-Mare

Mare Lucas

Mare Lucas are 12 ani, este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare și se pregătește de 2 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

Lucas a aflat de programul Hai la Olimpiadă! de la profesorul lui și a fost motivat să participe la cursuri, deoarece își dorea să poată rezolva cât mai multe probleme de matematică alături de alți colegi.

Ne-a mărturisit că datorită pregătirii în cadrul centrului Hai la Olimpiadă! a reușit să învețe mai multe metode de soluționare a problemelor.

Informatică
Târgu Mureș

Iliescu Alexia

Iliescu Alexia are 18 ani, este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la informatică.

Alexia s-a înscris în program la îndemnul profesoarei sale de la clasă, având ca principală motivație dorința de a învăța cât mai multe moduri de abordare a unor probleme mai dificile la informatică.

Consideră că pregătirea în centru a ajutat-o să descopere diferite modalități prin care o problemă poate fi rezolvată, incercând mereu să descopere metoda cea mai eficientă.

Alexia le recomandă programul Hai la Olimpiadă! tuturor elevilor care doresc să facă performanță la o materie, pentru că, spune ea „acest program este special construit pentru a dezvolta elevii pe această latură”.

Fizică
Constanța

Croitoru Florina Cristina

Croitoru Florina Cristina are 13 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” din Constanța și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la fizică.

Florina a aflat de program de la profesoara ei și consideră că pregătirea în cadrul centrului a ajutat-o în obținerea rezultatelor sale de la olimpiadele la care a participat.

Profesorii care susțin lecțiile au metode de predare unice și astfel informația este mai ușor de acumulat, ne-a spus Florina, care îi sfătuiește pe elevii mai mici care doresc să facă performanță să aibă încredere în ei și să fie competitivi.

Fizică
Constanța

Dumbravă Victor Ioan

Dumbravă Victor Ioan are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța și se pregătește de 5 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la fizică.

Victor s-a înscris în programul „Hai la Olimpiadă!” la începutul clasei a VI-a, la îndrumarea profesoarei lui de la clasă și a fost încântat de modalitatea în care se desfășoară cursurile încă de la primele ore.

„Consider că modul cel mai semnificativ prin care „Hai la Olimpiadă!” a contribuit la parcursul meu, este „introducerea” în lumea olimpiadelor și a fizicii în particular, constituind punctul de plecare al unei călătorii care nu se va încheia prea curând. Lucrul individual rămâne mereu cea mai importantă componentă a succesului la competiții, însă „Hai la Olimpiadă!” m-a ajutat în multe moduri: mi-a deschis drumul către noi oportunități, am aflat multe lucruri interesante legate de fizică, am dezbătut probleme complicate împreună cu colegii și am cunoscut oameni minunați – atât elevi, cât și profesori.

Progresul făcut de mine cu sprijinul programului de pregătire este evident: de la copilul de 12 ani care nici măcar nu bănuia că fizica va fi o componentă importantă a viitorului său, la elevul care se pregătește zilnic și care își dorește să depășească rezultatele din trecut (două medalii de bronz și una de argint la olimpiadele naționale). Dincolo de toate acestea, „Hai la Olimpiadă!” aduce împreună copii cu aceeași pasiune, pune bazele unor prietenii de durată și oferă șansa elevilor să se auto-descopere”, ne-a mărturisit Victor.

Matematică
Târgu Mureș

Farkas Briana

Farkas Briana are 11 ani, este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Dacia” din Târgu Mureș și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

A aflat de program la începutul clasei a V-a, de la profesoara ei. Chiar dacă la început a ezitat să se înscrie deoarece nu considera că este sufiecient de bine pregătită, susținerea pe care a avut din partea profesoarei ei a motivat-o să participle la cursuri.

La început, Briana și-a propus să participe timp de o lună în ambele zile de pregătire şi apoi să opteze pentru una din zile, deoarece credea că pregătirea îi va ocupa mult din timpul liber. Însă, după prima oră la care a lipsit, și-a dat seama că nu își dorește acest lucru, pentru că nu voia să piardă nimic din ceea ce se preda la cursuri.

„Programul m-a ajutat foarte mult. La cursuri am lucrat la un nivel mai înalt, am făcut lucruri mai complexe decât la clasă, într-un grup în care toţi vrem să fim mai buni. Participând la concursuri, am dobândit experienţa acestora şi încredere în forţele proprii şi astfel am evoluat foarte mult. Totodată, am înţeles că performanţa se obţine doar cu multă muncă şi perseverenţă”, a completat Briana.

Fizică
Alexandria

Toma Medeea Valentina

Toma Medeea Valentina are 12 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la fizică.

Medeea a aflat despre programul „Hai la Olimpiadă!” de la dirigintele ei, iar pasiunea pentru fizică a determinat-o să se înscrie la cursuri.

Pregătirea în centru a ajutat-o să descopere o mulțime de lucruri pe care nu le știa și pe care acum le poate aplica pentru rezolvarea mult mai rapidă a problemelor.

Medeea recomandă programul „Hai la Olimpiadă!” tuturor elevilor care sunt pasionați de fizică.

Fizică
Alexandria

Marinescu Vlad Ștefan

Marinescu Vlad Ștefan are 13 ani, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la fizică.

Vlad ne-a mărturisit că a aflat de program de la profesorul lui și că a decis să se înscrie deoarece i s-a părut interesant.

De când se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” a reușit să înțeleagă mai bine noțiunile de la matematică și fizică, dar și să aibă rezultate mai bune la olimpiade și concursuri.

Colegilor mai mici, care doresc să se antreneze pentru performanță le recomandă să se înscrie în program, deoarece este foarte interactiv și educativ, iar la sfârșit își vor îmbogăți cunoștințele cu foarte multe lucruri noi și folositoare, spune Vlad.

Informatică
Vaslui

Cornuț Lorena Beatrice

Cornuț Lorena Beatrice are 15 ani, este elevă în clasa a X-a la Liceul teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la informatică.

Lorena a aflat despre programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara ei care i-a recomandat să se înscrie pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și chiar pentru a face performanță la materia care o pasionează.

Pregătirea în centru a ajutat-o foarte mult deoarece a avut posibilitatea de a afla lucruri noi, care nu se predau la școală, dar a și aprofundat lucrurile predate, înțelegând astfel materia mai bine.

În ceea ce îi privește pe colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță, Lorena le recomandă să se înscrie în program pentru că îi va ajuta foarte mult și, să muncească pentru ceea ce iși doresc.

Informatică
Târgu Mureș

Boambă Ovidiu

Boambă Ovidiu are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Unirea” din Târgu Mureș și se pregătește de 1 an în centrul Hai la Olimpiadă!, la informatică.

Ovidiu a ales să se înscrie în program deoarece a văzut oportunitatea perfectă de a se pregăti pentru olimpiadă. „A fost un antrenament care a dat roade și consider că timpul investit în această pregătire a fost valoros în dezvoltarea mea pe plan profesional”, spune Ovidiu.

El recomandă orele de pregătire din centrul „Hai la Olimpiadă!” tuturor copiilor care sunt pasionați de informatică și își doresc rezultate bune la olimpiade.

Matematică
Târgu Mureș

Prunaș Bogdan

Prunaș Bogdan are 13 ani, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș și se pregătește de 2 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

Bogdan a decis să se înscrie în programul „Hai la Olimpiadă!” la încurajările membrilor familiei și ale profesorilor săi și mărturisește că datorită pregătirii din centru a reușit să aibă rezultate foarte bune la materia sa preferată. Chiar mai mult, s-a obișnuit cu munca suplimentară, cu competiția și emoțiile ei, cu succese, dar și cu eșecuri.

Cele mai mari realizări, nu doar personale, ci și ale profesorilor care l-au pregătit, sunt premiile și diplomele de la concursurile la care s-a clasat bine sau excelent, dar și informațiile pe care le-a dobândit, ne-a spus Bogdan.

“Pe colegii mai mici cu potențial și ambiție, îi sfătuiesc să muncească, să lucreze, cu moderație, dar cu o anumită seriozitate și neapărat cu plăcere pentru a-și atinge scopurile și pentru a demonstra că sunt speciali”, a completat Bogdan.

Matematică
Oradea

Surtea Marc

Surtea Marc are 14 ani, este elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și se pregătește de 3 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

Marc se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” încă din clasa a VI-a când a aflat de program de la profesorul lui și, mărturisește că provocările continue pe care le-a întâmpinat în cadrul centrului în cei 3 ani de când participă la cursuri, l-au ajutat să își depășească propriile performanțe.

Matematică
Oradea

Lorincz Carla

Lorincz Carla are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și se pregătește de 3 ani în centrul Hai la Olimpiadă!, la matematică.

Carla a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara ei de matematică. Rezultatele imediate și atmosfera plăcută în care se desfășoară activitatea în centrul de pregătire, au motivat-o să participe la fiecare oră de curs.

Ne-a mărturisit că datorită pregătirii din centru a reușit să obțină premii la diferite olimpiade și concursuri la care a participat. Printre aceste premii se numără medalia de bronz la Olimpiada Națională de Matematică și premiul întâi, doi ani consecutivi la Olimpiada Județeană de Matematică.

Însă, „cea mai mare realizare a fost să imi dau seama că mai am foarte multe lucruri de învățat și asta m-a motivat să lucrez și mai mult”, a completat Carla.

Colegilor mai mici care doresc să facă performanță, le recomandă să lucreze cât mai mult, să nu renunțe niciodată și să învețe să rămână stăpâni pe situație atunci când vor fi nevoiți să demonstreze ceea ce pot, pentru că nimic nu este imposibil. În final, nu e important punctul de start ci unde au ajuns datorită pasiunii lor.

Matematică
Oradea

Trifa Iulia

Trifa Iulia are 15 ani, este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea și se pregătește în centrul Hai la Olimpiadă! de 3 ani, la matematică.

Iulia a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesorul ei, la începutul clasei a VI-a și a decis să se înscrie pentru aprofunda și mai mult matematica.

Participarea la cursuri a ajutat-o să descopere o altă abordare a problemelor față de cea de la clasă și să cunoască alți colegi de vârsta ei pasionați de aceeași materie.

Pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” și studiul individual intens i-au adus Iuliei multe reușite, printre care, cea mai importantă, obținerea medaliei de bronz, în clasa a VII-a la faza națională a Olimpiadei de Matematică.

Matematică și Informatică
București

Năstase Ana Maria Ștefania

Năstase Ana Maria Ștefania are 14 ani, este elevă în clasa a VII-a la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București și se pregătește în centrul Hai la Olimpiadă! de 2 ani, la matematică și informatică.

Ana Maria spune că a descoperit matematica de performanță în clasa a IV-a, când a participat la cursurile Centrului de Excelență ale Inspectoratului Școlar București. Acest fapt a determinat-o ca la gimnaziu să înceapă pregătirea pentru olimpiade.

În cei doi ani de când frecventează cursurile centrelor „Hai la Olimpiadă!” a reușit să își perfecționeze cunoștințele, dar și să se antreneze pentru competiție, grație profesorilor săi, dl. Bogdan Georgescu și dl. Traian Preda.

Rezultatele obținute la olimpiade au motivat-o să continue să se autodepășească și au determinat-o să se înscrie și în centrul „Hai la Olimpiadă!” la informatică, pe care l-a frecventat timp de 1 an.

Colegilor săi mai mici, Ana Maria le recomandă să se înscrie în program deoarece astfel se pot pregăti în moduri diferite de cele de la clasă și vor fi mai aproape de performanță.

Matematică
Târgu Mureș

Domokos Anna-Mária

Domokos Anna-Mária are 13 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Kádár Márton” din Pănet – Târgu Mureș și se pregătește în centrul Hai la Olimpiadă! de 1 an, la matematică.

Anna-Mária a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la mama ei și a decis să se înscrie pentru a-și crește nivelul de performanță la matematică.

Pe lângă faptul că a descoperit concepte noi, precum rapoartele și proporțiile, Anna-Mária ne-a spus că participarea la cursuri a ajutat-o foarte mult să își îmbunătățească noțiunile privind metodele de calcul și să își dezvolte modul de gândire.

„Sfatul meu pentru colegii mai mici care doresc să se antreneze pentru performanță este să muncească din greu pentru că începutul greu duce la un sfârșit bun”, a completat Anna-Mária.

Matematică
Târgu Mureș

Diaconu Sabina

Diaconu Sabina este din Târgu Mureș, are 11 ani și se pregătește în centrul Hai la Olimpiadă! de 1 an, la matematică.

Sabina s-a înscris în programul „Hai la Olimpiadă!” din dorința de a aprofunda materia care o pasionează și a fost plăcut surprinsă când doamna directoare i-a dat vestea că fost admisă la cursuri.

Ne-a mărturisit că de când se pregătește la centru, rezultatele la matematică i-au crescut considerabil. Mai mult, datorită programului „Hai la Olimpiadă!” este mai încrezătoare în ea și se bucură de prietenia noilor colegi care împărtășesc aceeași pasiune pentru cifre.

Matematică
Târgu Mureș

Butuza Florin Alexandru Ioan

Butuza Florin Alexandru Ioan are 13 ani, este elev în clasa a VII-a la la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la matematică.

Florin s-a înscris în centrul „Hai la Olimpiadă!” încă din clasa a IV-a pentru că și-a dorit să studieze mai mult decât avea posibilitatea să o facă în cadrul orelor de curs de la școală.

Mărturisește că la început nivelul de învățare i s-a părut destul de ridicat dar, datorită studiului individual și a perseverenței sale, totul a devenit mai ușor pe parcurs.

Pe colegii lui mai mici care vor să facă performanță în domeniul care îi pasionează, Florin îi sfătuiește „să muncească din greu pentru visul lor și să nu uite că talentul nu valorează nimic fără muncă”.

Matematică
Târgu Mureș

Popa Mihai

Popa Mihai are 12 ani, este elev în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la matematică.

Mihai a aflat de centrul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara lui și a decis că vrea să se înscrie pentru că îi place matematica și a dorit să se pregătească mai bine pentru concursurile la care participă.

„În perioada pregătirii am devenit mai bun la matematică”, spune Mihai care le recomandă colegilor mai mici care vor să se înscrie în centru să se pregătească bine deoarece este un program complex.

Informatică
Suceava

Bărîlă Ștefana

Bărîlă Ștefana are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 2 ani, la informatică.

Ștefana a aflat despre centrul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara ei și s-a înscris din dorința de a învăța mai multe despre programare dar și pentru că urma să participe la olimpida de informatică și a considerat că prin intermediul programului se va putea pregăti mai bine.

„Pregătirea de la centru m-a ajutat sa obțin locul I la Olimpiada Județeană de Informatică din ultimii doi ani și premii la alte concursuri”, ne-a mărturisit Ștefana.

„Pentru mine, performanța înseamnă multă muncă, perseverență și plăcerea de a rezolva probleme”, a mai adăugat Ștefana, care le recomandă tuturor elevilor care vor să facă performanță să se înscrie în programul „Hai la Olimpiadă!”.

Informatică
Suceava

Chertes Andrei

Chertes Andrei are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 3 din Suceava și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 2 ani, la informatică.

Andrei a aflat programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesorul lui de informatică și a fost motivat să se înscrie din dorința de a face performanță la disciplina care îl pasionează.

Ne-a mărturisit că în centru a învățat nenumărate tehnici de programare, a legat prietenii cu colegii pasionați de aceeași materie și, că datorită pregătirii de aici și-a clădit bazele performanței în informatică și s-a calificat încă din primul an de studiu la Olimpiada Națională de Informatică și a obținut premii la diferite concursuri.

Recomandarea lui Andrei pentru colegii mai mici pasionați de informatică este să se înscrie la centrele de pregătire „Hai La Olimpiadă!”, să fie atenți la ore și curioși să descopere tainele acestei discipline.

Informatică
Târgu Mureș

Tudose Rareș Felix

Tudose Rareș Felix are 13 ani, este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

De când a văzut primul calculator, Rareș a fost fascinat de tehnologia din spatele lui și și-a dorit să învețe tehnicile care stau la baza programării.

Programul „Hai la Olimpiadă!” i-a fost recomandat de către inspectorul de informatică al județului Mureș, dl Szabo Zoltan, după ce Rareș a participat în clasa a IV-a la la etapa pentru clasa a V-a a Olimpiadei Naționale de Informatică, moment în care a descoperit că mai are multe noțiuni de învățat despre informatică.

Spune că programul „Hai la Olimpiadă!” l-a ajutat să înțeleagă mulți algoritmi, principii matematice și i-a dezvoltat gândirea critică necesară pentru a participa la concursuri de informatică. Datorită cunoștințelor dobândite în centru a reușit să câștige în clasele a V-a și a VI-a medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică și să obțină punctaj maxim la Olimpiada Județeană de Informatică, în clasa a VII-a.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze în domeniul informaticii, îi sfătuiește să muncească și îi asigură că pe lângă talent e nevoie și de multă perseverență pentru a ajunge la succes. Este convins că un elev care muncește 3-4 ore pe zi va avea rezultate mai bune decât unul care muncește 30 de minute pe zi.

Matematică
Baia-Mare

Cosar Antonia Maria

Cosar Antonia Maria are 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și se pregătește de 3 ani în centrul „Hai la Olimpiadă!”, la matematică.

Antonia a început pregătirea în centrul „Hai La Olimpiadă!”, în clasa a V-a la îndrumarea profesorului ei care a încurajat-o să se înscrie la cursuri.

Chiar dacă la început îi era greu să se trezească în ziua liberă de sâmbătă pentru a merge la ore, pe parcurs, a descoperit că plăcerea de a studia la matematică depășește dorința de a se odihni mai mult, iar acum este atentă să nu întârzie niciodată la ore. Ba chiar a devenit o persoană mai matinală și s-a împrietenit și cu alergarea din dorința de a fi punctuală. „Matematica e o plăcere până la urmă, nu? În afară de ascultatul compozițiilor lui Rachmaninov, nimic nu mi-e mai drag să fac”, ne-a mărturisit Antonia.

Chiar dacă formatul cursurilor diferă de la un cadru didactic la altul, pregătirea în centru a fost o adevărată plăcere și de un real ajutor, o parte din problemele rezolvate fiind întâlnite ulterior de Antonia la concursurile la care a participat.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță la matematică, îi îndeamnă să își urmeze visul, să se înscrie în centrul de pregătire „Hai La Olimpiadă!”, să fie atenți la cursuri și să caute întotdeauna probleme mai grele pe care să le rezolve.

Informatică
Vaslui

Nechita Roberta-Gabriela

Nechita Roberta-Gabriela are 17 ani, este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Nechita Roberta-Gabriela are 17 ani, este elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Roberta a aflat despre program de la colegii mai mari din liceu și de la profesorul ei și a decis să se înscrie la cursuri din dorința de a învăța cât mai multe noțiuni despre informatică.

Pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” a ajutat-o să descopere câteva secrete ale informaticii datorită cărora simte că este „cu un pas în față”.

Tot aici a realizat că poate să facă mai mult decât crede și, îi sfătuiește pe colegii săi mai mici să muncească acum pentru a se bucura mai târziu de reușitele lor, asemenea ei.

Matematică
București

Stoian Maria-Alexandra

Stoian Maria-Alexandra are 13 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din București și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 2 ani, la matematică.

A aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesorul ei și a fost motivată să se înscrie pentru că și-a dorit să acumuleze cât mai multe cunoștințe despre materia preferată – matematica.

Maria spune că în cadrul centrului a descoperit noi metode de aplicare a formulelor sau a ideilor privind rezolvarea problemelor la matematică.

„Unul dintre cei mai importanți factori care a contribuit la procesul de învățare, poate cel mai important, a fost dl. profesor Georgescu Bogdan. La fiecare întâlnire, acesta și-a aratat răbdarea, indulgența, profesionalismul, dar mai ales devotamentul față de noi elevii și față de materia predată, oferindu-ne uneori, fără a fi obligatorii, probleme pentru a le rezolva până la urmatoarea întâlnire, exerciții menite să ne ajute în însușirea informațiilor”, ne-a mărturisit Maria.

O recomandare pentru colegii mai mici care vor să facă performanță este aceea de a fi dedicați în ceea ce fac și de a realiza totul cu pasiune.

Informatică
Vaslui

Toma Ionuț Cristian

Toma Ionuț Cristian are 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

Ionuț ne-a spus că s-a înscris în program încă din școala gimnazială, când informatica nu se afla în programa lui școlară, după ce a aflat de cursuri de la mama lui – cadru didactic și de la doamna director a școlii.

„Încă din primul an de pregătire am obținut calificarea la faza națională. Participarea la faza națională în clasa a VI-a a fost o provocare și o motivare de a mă pregăti și a obține rezultate frumoase”, mărturisește Ionuț.

Ionuț consideră că munca, perseverența, îndrumările și încurajările domnului profesor Dan Pracsiu s-au dovedit a fi secretul primei sale performanțe: mențiune MEN și medalie de argint la faza națională a olimpiadei din clasa a VII-a. Acest succes a fost urmat de calificarea la faza națională din clasa a VIII-a.

„Aceste centre de pregătire pentru performanță trebuie să existe în toate județele și să organizeze cursuri la cât mai multe discipline”, este de părere Ionuț care pe lângă cursurile de informatică a participat și la cele de fizică unde a obținut rezultate frumoase.

Matematică
București

Ciurea Pavel

Ciurea Pavel are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Nr. 117 din București și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la matematică.

S-a înscris în program din dorința de a ajunge cât mai sus la olimpiadele și concursurile școlare și a descoperit că datorită pregătirii în centru reușește să abordeze probleme mai dificile și să aibă mai multă încredere în el.

Pavel ne-a mărturisit că pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” l-a ajutat să câștige Locul II la concursul național Upper School 2020 și locul I la concursul Mathematica-Modus Vivendi 2020.

Pavel ne-a mărturisit că pregătirea în centrul „Hai la Olimpiadă!” l-a ajutat să câștige Locul II la concursul național Upper School 2020 și locul I la concursul Mathematica-Modus Vivendi 2020.

Informatică
Vaslui

Maftei Sebastian-Daniel

Maftei Sebastian-Daniel are 17 ani, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Sebastian a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesorul de informatică și s-a înscris la cursuri motivat de gândul că își va putea crea un viitor strălucit în acest domeniu.

Ne-a mărturisit că în cadrul programului a descoperit metode avansate de rezolvare a problemelor și că acum are o nouă viziune asupra soluționării acestora.

Sfatul lui Sebastian pentru colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță este să muncească, astfel reușind să devină mai buni.

Informatică
Vaslui

Craiu Andrei David

Craiu Andrei David are 15 ani, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Andrei a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” în clasa a 9-a de la profesorul de informatică, domnul Pracsiu, iar gândul la un viitor strălucit în acest domeniu l-a determinat să se înscrie la cursuri.

Ne-a spus că datorită progamului „Hai la Olimpiadă!” a reușit să aibă o viziune mai deschisă în ceea ce privește rezolvarea problemelor și că împărtășirea cunoștințelor cu alți colegi cu care a legat prietenii a fost de un real ajutor.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță îi sfătuiește să exerseze cât mai mult pe cont propriu.

Informatică
Vaslui

Pînzariu Cosmin

Pînzariu Cosmin are 16 ani, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

A aflat de program de la profesorul său de informatică și s-a înscris fiind interesat să afle lucruri noi despre materia care îl pasionează.

Ne-a mărturisit că a învățat noțiuni avansate față de materia de la clasă și că orele petrecute studiind în centrul „Hai la Olimpiadă!” i-au schimbat perspectiva asupra modului în care sunt programați propriu-zis algoritmii ce ne asistă viața și cercetările.

Colegilor mai mici care vor să facă performanță într-un domeniu care îi pasionează, Cosmin le recomandă să fie sinceri cu ei înșiși.

Informatică
Vaslui

Focșa Ionuț-Mădălin

Focșa Ionuț-Mădălin are 15 ani, este elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Ionuț a aflat de program de la profesorul lui de informatică și a fost motivat să participe fiind pasionat de calculatoare.

Spune că programul „Hai la Olimpiadă!” l-a ajutat deoarece a învățat lucruri mai avansate despre disciplina care îl pasionează, la care altfel ar fi avut acces cu greu.

Pe colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță îi sfătuiește să lucreze cât mai mult.

Informatică
București

Tudorache Ana-Maria

Tudorache Ana-Maria are 12 ani, este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială nr. 24 din București și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

Ana-Maria a aflat de programul „Hai la Olimpiadă!” de la profesoara ei de la clasă și a decis să se înscrie la informatică. Ulterior, a descoperit și cursurile de matematică și fizică și ne-a mărturisit că dorește să se le urmeze și pe acestea.

Modul în care profesoara predă la cursuri a determinat-o pe Ana-Maria să participe la orele din centru și spune că datorită pregătirii de aici rezolvă mai bine problemele la olimpiadă.

Mai mult, este convinsă că oricărui copil i-ar plăcea să urmeze aceste cursuri de pregătire pentru olimpiadă.

Informatică
Timișoara

Buburuzan Alexandru Ștefan

Buburuzan Alexandru Ștefan are 17 ani, este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

Alexandru consideră că programul „Hai la Olimpiadă!” este răspunsul evident dacă dorești să îți duci pasiunea pentru științe la un alt nivel dar, misiunea elevului râmâne să valorifice fundamentele teoretice din centru prin muncă și devotament.

În cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!” îi place simbioza dintre elev-profesor și faptul că s-a creat o comunitate strânsă de olimpici în care concurența și colaborarea pot coexista. „Am cunoscut cadre didactice de elită care mi-au oferit atât sprijin educativ, cât și emoțional, o componentă crucială a performanței școlare”, mărturisește Alexandru, care se consideră olimpic pentru că întotdeauna a avut dorința de a învăța lucruri noi și a aprofunda un anumit domeniu.

Celor ce se află la început de drum, le recomandă să studieze cu mare seriozitate informatica, pentru că acest studiu poate pune bazele unei viitoare cariere de programator.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Lupuleți Vlad

Lupuleți Vlad are 14 ani, este elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică.

S-a înscris în centrul „Hai la Olimpiadă!” la propunerea profesorului său de la clasa de informatică – domnul Piț Rada Vasile.

Vlad consideră că programul „Hai la Olimpiadă!” a avut un rol important în evoluția lui în acest domeniu și ne-a mărturisit că datorită studiului și a perseverenței a reușit obținerea celor două calificări la Olimpiada Națională de Informatică.

Celor ce se află la început de drum, le recomandă să studieze cu mare seriozitate informatica, pentru că acest studiu poate pune bazele unei viitoare cariere de programator.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Frunză Eduard Cristian

Frunză Eduard Cristian are 12 ani, este elev în clasa a VII-a la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 2 ani, la informatică.

A aflat despre programul „Hai la Olimpiadă!” de pe internet și s-a înscris deoarece i s-a părut interesant și a dorit să afle cât mai multe lucruri despre informatică.

În cadrul centrului, i-a plăcut interacțiunea cu profesorul său despre care spune că ”a fost de nota 10” și datorită căruia a reușit să își îmbogățească cunoștințele primite la școală și să participe la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică.

Colegilor mai mici cărora le place fizica, Eduard le recomandă să nu le fie teamă, deoarece în timp, prin studiu, problemele devin mai ușoare.

Fizică
Teleorman

Nițu Daniel-Eusebiu

Nițu Daniel-Eusebiu are 13 ani, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Turnu Măgurele și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 2 ani, la fizică.

Daniel spune că încă din clasele primare a îndrăgit matematica și începând cu clasa a V-a a făcut cunoștință cu olimpiadele școlare ”acele concursuri pentru care trebuie să lucrezi foarte mult pentru a reuși să te califici la fazele superioare ale competiției”.

Începând cu clasa a VI-a însă, a descoperit fizica, o disciplină despre care auzise de la părinții lui și a început să le adreseze acestora întrebări cu privire la studiul ei. La îndemnul mamei lui, a început să se pregătească pentru Olimpiada de Fizică și mărturisește că pregătirea cu un profesor cu o experiență vastă din cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!” a avut un rol important în evoluția lui.

Despre pregătirea în centru, Daniel spune că abia aștepta să meargă și să afle idei noi pe care să le aprofundeze și fixeze ulterior. Studiind atât alături de părinții lui cât și sub îndrumarea profesorilor de la centru, a aflat că pregătirea poate să fie foarte diversificată și i-a plăcut faptul că atunci când a întâlnit dificultăți a primit ajutor din ambele părți.

Cei doi ani de când se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” l-au ajutat să evolueze sănătos și crede că ar putea să își făurească un viitor bazat pe studiul fizicii și matematicii. Pe viitor, vrea să își ducă pasiunea mai departe și să aprofundeze într-un laborator de fizică principii, legi, aplicații și chiar să pună în practică mici teme de „cercetare”.

Informatică și Fizică
București

Dolejan Filip-Dimitri

Dolejan Filip-Dimitri are 14 ani, este elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu” din București și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 3 ani, la informatică și fizică.

„Mama m-a invățat că nimeni nu-ți poate lua ce ai în cap și aceasta este cea mai importantă avuție”. Sub acest îndemn și din dorința de a acumula cât mai multe cunoștințe, a căutat informații despre cum s-au pregătit performerii olimpici de la matematică și științe. Astfel, a descoperit programul „Hai la Olimpiadă!” unde s-a înscris pentru început în clasa a V-a la informatică.

În următorii doi ani a urmat înscrierea la fizică și, odată cu aceasta, câștigarea locului I la faza județeană a Olimpiadei de Fizică în clasele a V-a și a VI-a și calificarea la faza națională în clasa a VI-a.

„A fost o experiență incredibilă”, mărturisește Filip.

El recomandă călduros, tuturor copiilor care vor să facă performanță, programul de pregătire „Hai la Olimpiadă!” și spune că își dorește să se înscrie și la alte materii.

Fizică
Alexandria

Simion Elena

Simion Elena are 13 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la fizică.

Elena a aflat de program de la profesorul de fizică și a motivat-o să se înscrie la cursuri faptul că materia era interesantă și a vrut să învețe cât mai multe lucruri cu ajutorul ei.

Consideră că pregătirea în centru a ajutat-o deoarece a înțeles cu mult mai bine materia și i-a demonstrat ca poate mai mult. „M-am descoperit pe mine însămi și am descoperit adevărata materie în sinea ei precum și pe unii profesori”, spune Elena.

Recomandarea Elenei pentru colegii mai mici care vor să se antreneze pentru performanță este: „să nu se dea niciodată bătuți și să creadă că pot, pentru că fiecare om are sclipirea lui doar că trebuie să și-o scoată în evidență”.

Fizică
Alexandria

Anghel Mihaela

Anghel Mihaela are 12 ani, este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Alexandria și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, de când a început să studieze fizica la clasă.

A aflat de acest program de la profesorii ei și s-a gândit să participe, fiind motivată de dorința de a excela la olimpiada de fizică.

„Cursurile „Hai la Olimpiadă!” au fost de mare ajutor, întrucât pregătirea a fost la un nivel ridicat, adecvat și foarte util în încercarea mea de a învăța cât mai mult. Pregătirea în centru s-a desfășurat foarte bine și într-un mod ordonat, lucrând timp de două ore, dar având și câteva minute de recreere”, spune Mihaela.

Programul a ajutat-o să descopere că disciplina de care este atât de captivată poate deveni chiar și mai interesantă pe măsură ce parcurge lecțiile și problemele, iar concursurile se pot arăta ușoare dacă se străduiește să ajungă la performanță.

„O dovadă a succesului garantat de experiența „Hai la Olimpiadă!”, este reușita mea în participarea la olimpiada din anul școlar 2019-2020, când am avut plăcerea de a fi anunțată că m-am calificat la etapa națională de fizică, mărturisește Mihaela.

Informatică
Drobeta-Turnu Severin

Graf Christen

Graf Christen are 18 ani, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Țițeica” din Drobeta Turnu-Severin și se pregătește în centrul „Hai la Olimpiadă!” de 1 an, la informatică.

A aflat de program de la profesoara de pregătire de la clasă și a vrut să participe pentru a-și mări aria de cunoștințe în domeniul informaticii.

Ne-a mărturisit că pregătirea la informatică în cadrul centrului „Hai la Olimpiadă!”, l-a ajutat prin prisma algoritmilor prezentați și a modurilor diferite de a rezolva problemele.

Pe colegii mai mici care vor să facă performanță, îi sfatuiește să lucreze suplimentar, să nu se bazeze doar pe ce învață la clasă și să rezolve cât mai multe probleme.