De ce Școala de programareConform studiului realizat în 2019 de Codecool și agenția de recrutare Brainspotting, în colaborare cu 47 de companii din România, deficitul de programatori este de 15.400, iar potrivit Comisiei Europene, cererea de specialiști în domeniul IT crește cu 4% în fiecare an. Totodată, în orașele mici ale țării există mulți copii pasionați de informatică și calculatoare care, cu puțin ajutor, ar putea deveni profesioniști în acest domeniu.

Beneficiarii programului

Beneficiarii proiectului sunt  elevi din clasele  a VI-a și a VII-a, ce locuiesc în localitățile mici ( mai puțin de 30.000 de locuitori) care nu au studiat încă programare, dar sunt creativi și dornici să învețe informatică. Programul constă în organizarea de cursuri online de programare, gratuite, concepute pentru a le cultiva copiilor pasiunea pentru informatică.

Evoluția programului

În anul școlar 2021-2022 s-a desfășurat ediția pilot a proiectului, la care au participat 119 elevi din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a din orașele Pașcani,Tg Frumos, Bucecea și Țibănești. Cursurile, organizate în parteneriat cu Logiscool, au început în luna octombrie 2021 și s-au încheiat în luna iunie 2022. Întâlnirile săptămânale s-au desfășurat online în grupe de maxim 10 copii.

În anul școlar 2022-2023 continuăm aceste cursuri de programare  pentru elevii aflați în program din anul școlar 2021-2022, cu noțiuni mai avansate și  începem  cursuri noi pentru elevii care doresc să descopere domeniul programării.  

Despre cursuri și înscrierea în program

Lecțiile se  desfășoară online, iar predarea lor se face cu ajutorul partenerilor de la Logiscool (https://www.logiscool.com/ro/), companie specializată în cursuri de programare. Cursurile sunt împărțite pe niveluri și adaptate vârstei elevilor. Copiii încep prin a învăța să facă diverse personaje să se miște și să vorbească, apoi, încet încet, ajung la concepte avansate.
În anul școlar 2022-2023, înscrierile au avut loc în perioada 5-26 septembrie 2022, pe site https://www.nouanepasa.ro/scoala-de-programare-inscrieri
Întâlnirile sunt în același format ca și anul trecut- online, o data pe săptămână, durată unei ședințe este de 90 de minute.

Noutăți

Vezi toate
Fără articole
Vezi toate

Unde se țin cursurile de programare în anul școlar 2022-2023