De ce Școala de programareConform studiului realizat în 2019 de Codecool și agenția de recrutare Brainspotting, în colaborare cu 47 de companii din România, deficitul de programatori este de 15.400, iar potrivit Comisiei Europene, cererea de specialiști în domeniul IT crește cu 4% în fiecare an. Totodată, în orașele mici ale țării există mulți copii pasionați de informatică și calculatoare care, cu puțin ajutor, ar putea deveni profesioniști în acest domeniu.

Ajutăm copiii din orașele mici ale țării
să descopere programarea

Programul constă în organizarea de cursuri online de programare, concepute pentru a le cultiva copiilor pasiunea pentru informatică.

Într-o etapă ulterioară a programului, parte dintre copii vor putea continua să se pregătească pentru a aplica la una din facultățile de profil.  

Beneficiarii programului Școala de programare

În anul școlar 2021-2022 se desfășoară ediția pilot a proiectului, la care participă 120 de copii. Programul este conceput pentru elevi din clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, ce locuiesc în orășele mici, nu au studiat încă programare, dar sunt creativi și dornici să învețe informatică.

Cum acționăm

Cursurile, organizate în parteneriat cu Logiscool, au început în cursul lunii octombrie 2021 și se vor încheia la sfârșitul anului școlar. Întâlnirile se desfășoară săptămânal, fiecare sesiune durează 1h și 30 min, iar grupele sunt formate din maxim 10 elevi. Ne dorim ca aceste cursuri de programare să continue și în anii școlari următori, ceea ce le va permite copiilor participanți la această ediție pilot să aprofundeze și noțiunile mai avansate ale acestui domeniu.

Despre cursuri

Lecțiile se vor desfășura online, iar predarea lor se va face cu ajutorul partenerilor de la Logiscool (https://www.logiscool.com/ro/), companie specializată în cursuri de programare. Acestea vor fi împărțite pe niveluri și vor fi adaptate vârstei elevilor. Copiii încep prin a învăța să facă diverse personaje să se miște și să vorbească, apoi, încet încet, ajung la concepte avansate.

Noutăți

Vezi toate
Fără articole
Vezi toate

Unde se țin cursurile de programare