Alte acțiuni

Separat de acțiunile celor 5 programe proprii, în fiecare an răspundem câtorva solicitări pentru nevoi urgente sau sprijinim proiecte cu obiective convergente cu ale noastre.

Octombrie

Fundația Inovații Sociale Regina Maria

În cadrul Centrului Educațional Băneasa – Fundația Inovații Sociale Regina Maria, copiii din familii cu dificultăți economice sunt ajutați să-și facă temele și participă la ateliere de limba engleză, pictură și gastronomie. În luna octombrie i-am sprijinit pentru dotarea centrului cu aparatura necesară desfășurării activităților.
August

Asociația M.A.M.E.

Asociația M.A.M.E este alături de copiii care luptă cu boli grave, oferindu-le servicii de suport și recuperare medicală. Le-am oferit sprijinul financiar necesar pentru a cumpăra rechizitele care le lipseau copiilor pentru începutul anului școlar 2022-2023.
Iulie

Asociația Maria

Am sponsorizat proiectul ”Concerte pe Siret”, care, printr-o serie de evenimente culturale urmărește revitalizarea culturală a regiunii de pe malul Siretului și salvarea clădirilor de patrimoniu din zonă.
Mai

Fundația Romanian Business Leaders & Concursul Național de Muzică ”Iosif Sava”

Am oferit unul din premiile oferite prin programul Merito profesorilor model ai învățământului românesc și am ajutat Fundația Instrucție-Creativitate-Artă pentru organizarea ediției a V-a a Concursului Național de Muzică ”Iosif Sava”, eveniment dedicat celor mai buni elevi care studiază un instrument muzical.
Aprilie

Asociația Cronica Europeană & Mănăstirea Turnu (jud. Prahova)

Asociația Cronica Europeană a primit sprijin financiar pentru a putea continua publicarea revistei ”CRONICILE – Curs de guvernare”.

În incinta mănăstirii Turnu au fost deschise 3 case de tip familial care găzduiesc pe termen lung copii proveniți din centre de plasament. Aici, copiii sunt ajutați să se integreze social, inclusiv prin înscrierea la școală, iar parcursul lor educațional este urmărit de personal specializat. Prin sponsorizarea oferită am contribuit la dotarea cu echipamente electrocasnice a acestor locații.
Martie

Cauze umanitare pentru refugiaţi ucraineni 

La începutul anului, odată cu începerea războiului din Ucraina, mai multe organizații au venit în ajutorul persoanelor refugiate. Ne-am alăturat acestor cauze umanitare și am oferit sprijinul financiar solicitat de către: Asociația Grupul Zâmbetul Nostru, Asociația Moașelor Independente, Fundația Inimi Deschise, Federația Sindicatelor din Comerț
Septembrie

Asociația LiderJust - Respect Education Academy

Am sprijinit Asociația LiderJust pentru implementarea proiectului Respect Education Academy – Drept învățat direct în școala din sat, având scopul de a învăța copiii din medii defavorizate noțiuni juridice de bază, pentru ca aceștia să conștientizeze drepturile și obligațiile pe care le au și pentru a reduce gradul lor de vulnerabilitate.
August

Asociația Comunitatea Educație pentru Știință, Universitatea Politehnica din București și Gala profesorilor MERITO

Am sponsorizat Asociația Comunitatea Educație pentru Știință pentru implementarea proiectului Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele – ediția IV-a, precum și Universitatea Politehnica din București pentru amenajarea laboratorului pentru cercetări în pneumatică. Tot în luna august, am sprijinit Fundația Romanian Business Leaders (RBL) pentru organizarea ediție a VI-a a Galei MERITO.
Iulie

Asociația Kogayon

Am sprijinit Asociația Kogayon pentru implementarea proiectului „Vâlcea naturală – educarea și conștientizarea cu privire la biodiversitatea și geodiversitatea județului Vâlcea", precum și promovarea la nivel național și internațional a județului, având drept rezultat dezvoltarea turismului ecologic local.
Iunie

Asociația Vocea Copiilor Abandonați și
Fundația Pro Patrimonio

Am sprijinit Asociația Vocea Copiilor Abandonați pentru implementarea taberei EDFORSO - Educație, Formare, Societate (terapie pentru copiii abandonați), menită să consolideze deprinderile de viață independentă, precum și Fundația Pro Patrimonio, pentru organizarea evenimentului „Concertele Enescu de pe Siret”, ciclu de concerte desfășurate în diverse spații exterioare ce aparțin unor case memoriale și conace situate în zona de nord a râului Siret.
Aprilie

Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” și Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea „Ovidius” din Constanța

Am sponsorizat Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” pentru acoperirea cheltuielilor legate de renovarea și amenajarea bibliotecii liceului din Turda, precum și Facultatea de Istorie și Științe Politice, cu produse pentru premierea câștigătorilor concursului de discursuri „Puterea cuvintelor”, având tema „Un oraș pentru tine(ri): cum să fie?‟, dedicat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a de la liceele din regiunea de Sud-Est a țării.
Martie

Asociația pentru Educație și Justiție Socială
Human Catalyst

Am sprijinit Asociația pentru Educație și Justiție Socială Human Catalyst pentru acoperirea cheltuielilor necesare implementării proiectelor educaționale, care au ca scop coagularea energiilor necesare combaterii disparităților din societate și facilitarea accesului echitabil la resurse, în special în interesul persoanelor din comunități expuse discriminării, excluziunii și sărăciei.
Decembrie

Campania „Ajută-l pe Moș Crăciun să ajungă la copiii săraci” și reamenajarea camerei de gardă și a cabinetelor de consultații din secția Urologie și Transplant Renal

În luna decembrie, am răspuns atât solicitărilor Asociației Vocea Copiilor Abandonați pentru implementarea campaniei „Ajută-l pe Moș Crăciun să ajungă la copiii săraci”, cât și Fundației „Prof. Petre Herescu” pentru Urologie și Transplant Renal pentru achiziția de produse și servicii necesare renovării și reamenajării camerei de gardă și a cabinetelor de consultații din secția Urologie și Transplant Renal.
Septembrie

Gala Premiilor Merito & Asociația Pro Școala Măgura

În septembrie am susținut Gala Premiilor Merito ediția a V-a, organizată de Romanian Business Leaders, unde au fost premiați 12 profesori excepționali din învățământul preuniversitar. În aceeași lună, în parteneriat cu Flanco, am oferit 7 laptopuri Asociației Pro Școala Măgura din jud. Buzău.
Mai

Prima tabletă educațională românească

În luna mai, am sprijinit Asociatia E-Civis cu 40 de tablete pentru proiectul “Prima tabletă educațională românească”.
Aprilie

Asociația Edupedu pentru educație

În luna aprilie, am sponsorizat Asociația Edupedu pentru educație pentru implementarea proiectului editorial #solidaritateCOVIDedu.
Martie - Iunie

Donează pentru linia întâi & cercetări în domeniul educației

În perioada martie-iunie, ne-am concentrat pe strângerea de donații pentru achiziții și furnizarea echipamentelor de protecție pentru toți cei care se aflau în linia întâi a luptei cu noul virus. Tot în luna martie, am sprijinit Asociaţia pentru Educaţie și Justiţie Socială HUMAN CATALYST pentru studii și cercetări în domeniul educației.
Ianuarie

Cronicile - Curs de guvernare

În luna ianuarie, am sprijinit Asociația Cronica Europeană pentru publicarea revistei „Cronicile – Curs de guvernare”.
Decembrie

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

În decembrie am sponsorizat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul Clinic de Urgență Floreasca pentru achiziții de produse și servicii necesare exercitării activităților medicale.
Noiembrie

Talentații de la 78 & Educați(a) din nou… în centru

În luna noiembrie am sprijinit două proiecte pentru elevi din școli gimnaziale. ”Talentații de la 78”, organizat de Școala Gimnazială nr. 78 din București și „Educați(a) din nou… în centru”, implementat de Asociația Comunității Eșelnița Cazanele Dunării, în parteneriat cu Centrul de Educație și Dezvoltare din sat.
Octombrie

Liceul Teoretic „Ioan Petruș” din Otopeni și Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești

În octombrie am sponsorizat Liceul Teoretic ”Ioan Petruș” din Otopeni, Ilfov și Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Ploiești pentru achiziții de produse IT & periferice necesare procesului educațional.
Iulie

Festivalul Internațional de Chitară de la Sinaia

În iulie am susținut Fundația Română de Chitară pentru organizarea Festivalului Internațional de Chitară de la Sinaia.
Iunie

Asociația Cronica Europeană

În luna iunie am sprijinit Asociația Cronica Europeană pentru campania de livrare gratuită de 3.000 exemplare ale revistei „Cronicile – Curs de guvernare”.
Mai

Concursul Național de Muzică „Iosif Sava”

În luna mai am sprijinit Fundația Instrucție-Creativitate-Artă, în vederea organizării Concursului Național de Muzică „Iosif Sava”, destinat elevilor din școlile și liceele de artă.
Aprilie

Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională

În luna aprilie am sponsorizat Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională, în vederea achiziției de echipamente IT și periferice, necesare pentru derularea activităților și proiectelor asociației.
Septembrie

Platforma Socrative & Asociația Bucuria Darului

În luna septembrie am sponsorizat Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Ploiești pentru implementarea softului educațional Socrative și Asociația Bucuria Darului pentru achiziționarea de rechizite.
Iunie

Festivalul Internațional de Chitară

În iunie am sprijinit Fundația Toamna de Chitară pentru organizarea Festivalului Internațioanal de Chitară de la Sinaia.
Martie

„105 ani de performanță academică”, concursul „Iosif Sava” și Gala Merito

În luna martie am sprijinit 3 evenimente: „105 ani de performanță academică” organizat de Academia de Studii Economice din București, concursul „Iosif Sava” și Gala profesorilor Merito - ediția a III-a.
Noiembrie

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”

În luna noiembrie, am dotat Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” cu echipamente medicale performante, necesare îmbunătățirii activității medicale.
Septembrie

Fundația Bucuria Darului

În septembrie am oferit rechizite copiilor care provin din familii defavorizate din județul Brașov și beneficiează de serviciile sociale oferite de Fundația Bucuria Darului.
Iulie

Asociația Human Catalyst

În luna iulie am încheiat un parteneriat cu Asociația Human Catalyst pentru susținerea campaniei de advocacy, al cărei scop a fost finanțarea publică a programului „Școală după școală”.
Mai

Societatea de Studenți la Chirurgie din România & International Association of Student Surgical Societies

Susținerea în mai a simpozionului internațional organizat de Societatea de Studenți la Chirurgie din România, în parteneriat cu International Association of Student Surgical Societies. 40 de workshop-uri dedicate studenților care doresc să învețe noțiuni practice de chirurgie au fost incluse în agenda evenimentului.
Aprilie

Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați

În aprilie am dotat clasele primare din liceului teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați pentru buna desfășurare a orelor de curs.
Martie

Acces la educație - sprijin pentru școlile românești din Ucraina

În martie am sprijinit campania „Acces la educație: sprijin pentru școlile românești din Ucraina”, inițiată de Asociația Convergențe Europene și Asociația Eurocentrica, campanie ce a avut ca scop dotarea bibliotecilor din școlile românești aflate în regiunile Odesa, Cernăuți și Transcarpatia, cu volume în limba română.
Octombrie

Spre o educație mai bună pentru toți copiii

În octombrie am sprijinit programul „Spre o educație mai bună pentru toți copiii” derulat de Asociația Politeia, care organizează cursuri suplimentare de matematică și limba română pentru copiii din Dârvari.
Septembrie

Rechizite pentru familii defavorizate

În luna septembrie am oferit rechizite copiilor din familii defavorizate, care locuiesc în județul Brașov.
Iunie

Institutul de Biologie și Patologie Celulară „N. Simionescu”

În iunie am sponsorizat Institutul de Biologie și Patologie Celulară „N. Simionescu” cu materiale necesare laboratoarelor de cercetare.
Martie - Aprilie

Societatea de Studenți la Chirurgie din România

În perioada martie-aprilie am oferit sprijin pentru workshop-urile organizate de Societatea de Studenți la Chirurgie din România, dedicate studenților care doresc să învețe noțiuni practice de chirurgie.
Februarie

Programul național „Micii Sanitari”

În februarie am sprijinit programul național „Micii Sanitari”, organizat anual de Liga Studenților la Medicină Dentară București.
Decembrie

Rechizite pentru copiii din Valea Screzii

În decembrie am oferit rechizite necesare celor 116 copii orfani, de vârstă școlară, aflați în îngrijirea comunității din Valea Screzii.
Octombrie

Transport pentru școală

Din octombrie am sprijinit pentru al doilea an școlar transportul pentru 12 copii cu o situație materială dificilă din Ciohorani (jud. Iași) către liceul din Nisiporești (jud. Neamț), aflat la 10 kilometri distanță.
Septembrie

Fundația Maternitatea Filantropia

În septembrie am susținut un proiect de pionierat în medicina românească. Fundația Maternitatea Filantropia a organizat primul curs de perfecționare în abordarea urgențelor obstetricale, dedicat cadrelor medicale de specialitate, cu traineri specialiști elvețieni.
Septembrie

Rechizite pentru școala din satul Ghidion (jud. Neamț)

În septembrie am oferit rechizite și materiale didactice școlii din satul Ghidion (jud. Neamț).
Aprilie

Proiectul „Micii Sanitari” & Olimpiada națională tehnică

În aprilie am susținut proiectul „Micii Sanitari”, program de educație sanitară desfășurat în școlile din toată țara de către Societatea Studenților în Medicină din București. Tot în aprilie, i-am sprijinit pe elevii olimpici din Nisiporești să ajungă la etapa națională a olimpiadei tehnice.
Decembrie

Premii pentru copiii din Călan, jud. Hunedoara

De Crăciun am premiat 50 copii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar proveniți din familii cu o situație materială dificilă, din Călan, județul Hunedoara.
Noiembrie

Dotarea grădiniței din Slon, jud. Prahova

Am dotat grădinița din Slon, jud. Prahova cu materiale didactice necesare pentru copii și cadrele didactice.
Noiembrie

Asociația P.A.V.E.L.

Am dotat cu sisteme de operare calculatoarele din salonul de oncologie pediatrică a Institului Oncologic București. Inițiativa aparține Asociației P.A.V.E.L. și urmărește ca acești copii cu probleme serioase de sănătate să-și poată continua educația, odată cu tratamentele necesare.
Octombrie

Asociația Salvați Copiii

În octombrie am sprijinit acțiunea Asociației Salvați Copiii pentru dotarea cu rechizitele necesare începerii școlii a copiilor foștilor angajați Oltchim. Fundația eMAG a fost principalul partener al acestei acțiuni, care a urmărit ca situația materială și socială a unui moment dificil să nu devină o piedică în continuarea procesului educațional.
Septembrie

Afterschool București

Am organizat, în incinta Capelei Sfânta Ecaterina din București, un afterschool dedicat copiilor cu situație materială dificilă.
Iulie

Programul GROW

Programul GROW pentru implementarea modulului „Hopscotch to Succes” („Șotron către succes”). Acțiunea a fost făcută în luna iulie, de către „Școala de Valori”, al cărei obiectiv este de a-i învăța pe adolescenți să facă alegeri informate și responsabile, astfel încât să-și poată planifica și organiza corect viitorul de … oameni mari.
Vă mulțumim! Formularul a fost trimis!
Oops! A apărut o eroare la trimiterea formularului.