Fundația
Nouă ne pasăContribuim la creșterea nivelului general de pregătire, punem în valoare talentul și cultivăm o abordare creativă și proactivă în școlile din România.

Considerăm că accesul la educație constituie un drept fundamental al oricărui copil, iar prin acțiunile noastre, urmărim să lărgim oferta educațională, atât pentru cei cu posibilități limitate, cât și pentru cei interesați de performanță.

Cum am început?

Creată în 2012, cu denumirea Fundația eMAG pentru educație, și redenumită în 2021, Fundația Nouă ne pasă s-a născut din dorința de a sprijini procesul educațional al copiilor și tinerilor din România, în sensul extins al termenului: accesul la studii, susținerea performanței, cultivarea unor valori autentice.

Ce ne propunem?

Prin programele noastre urmărim să creștem șansele fiecărui copil sau tânăr pentru un proces de formare concludent, adaptat nevoilor și intereselor lui.

Alături de partenerii noștri, profesori și învățători, promovăm folosirea unor metode pedagogice adaptate fiecărui copil și cultivăm creativitatea și libertatea de gândire.

Cum acționăm
pentru a ne atinge scopul?

Susținem comunitatea profesorilor și elevilor care fac performanță

Sprijinim grupurile de elevi cu risc mare de abandon școlar

Încurajăm inițiativele profesorilor și ONG-urilor mici pentru creșterea calității actului educațional

Programele fundației

Programele pe care le implementăm urmăresc completarea studiilor și a procesului de formare, în variante adaptate necesităților fiecărei comunități.

Programul Nouă ne pasă

Programul Nouă ne pasă le este dedicat copiilor din zone rurale cu acces limitat la educație. În cadrul unor centre de tip after-school, aceștia sunt ajutați să-și descopere potențialul pentru învățare, să se integreze în comunitatea școlară și să recupereze materia restantă.

Obiectivul programului este ca toți acești copii să finalizeze ciclul școlar gimnazial cu rezultate concludente și să-și continue ulterior studiile.

Hai la Olimpiadă!

Copiii și tinerii pasionați de științele exacte sunt invitați să aprofundeze matematica, fizica sau informatica în centrele de pregătire incluse în programul Hai la Olimpiadă! În paralel, susținem organizarea concursurilor de profil din țară și ajutăm echipele românești pentru participarea la competițiile internaționale.

140 de bătăi pe minut

Educația nu este completă fără sport, pe lângă pregătirea fizică, la antrenamente și competiții copiii învață să se autodepășească și să relaționeze altfel decât la școală sau la joacă.

Programul 140 de bătăi pe minut  susține cluburi sportive care-i învață pe copii și pe părinți despre importanța sportului în formarea copiilor și le oferă sprijin organizatorilor de evenimente sportive pentru amatori.

Școala de programareProgramul Școala de programare le oferă copiilor de gimnaziu din orașe mici șansa de a descoperi secretele programelor informatice într-o variantă atractivă și eficientă, care să-i apropie de o viitoare carieră în acest domeniu.

Granturi Nouă ne pasă

În ultimii ani au apărut numeroase inițiative care adresează problemele cu care se confruntă sistemul educațional. Programul de granturi a fost conceput ca o invitație de a găsi soluții și de a acționa împreună pentru rezolvarea acestor probleme.  

Prin granturile Nouă ne pasă sprijinim acele proiecte care propun soluții credibile pentru oricare dintre capitolele educației.

Principiile și valorile noastre

Implicare

Primul pas către schimbare este ieșirea din indiferență

Solidaritate

Atunci când proiectele sociale sunt făcute cu convingere, concurența este înlocuită cu colaborarea

Independență

față de orice instituție politică sau publică

Eficiență

Urmărim schimbarea la nivel sistemic și evităm acțiunile punctuale

Respect

Cultivăm și promovăm egalitatea de șanse

Responsabilitate

Suntem cu toții responsabili, într-o anumită măsură, pentru tot ce se întâmplă în jurul nostru